A legtöbben biztos ismerjük Odin, Thor vagy Loki nevét. Ezek mellett, a skandináv mitológia rengeteg más történetet , mitikus lényeket, tárgyakat és más különlegességet tartogat. Ez a hitrendszer Európának az alapköve is, ugyanis sok országban találkozunk a maradványaival.

Például néhány helyen a napoknak az elnevezése is a skandinávokig vezethető vissza, azonban hatását megtaláljuk a zenében, az irodalomban, főleg a fantasy műfajában. Gondoljunk a híres Gyűrűk ura sorozatra, ahol az orkok és trollok földje a mitológia részét képezi. Ahogy a görögöknél, úgy az északiak istenei is emberszerűek és megvannak a saját történeteik, harcaik egymás között.

Fontos szerepet kap még a harcművészet is. Rengeteg jelkép, szimbólum és talizmán fennmaradt a skandináv mitológiában, amit sokan a mai napig előszeretettel használnak. A vikingshop.hu oldalon karkötők, nyakláncok és más tárgyak közül válogathatunk. Az online rendelésnek hála, nem kell kimozdulni otthonról, mert egészen az ajtóig szállítják a megrendelt terméket.