Egy ember életében meghatározó jelleggel bír a saját esküvőjének megszervezése, hogy a nagy napra minden tökéletes legyen. A vendégek pedig az alkalmas nászajándék kitalálásában kell ügyeskedjenek. Ez természetesen függ attól is, hogy ki milyen minősítésben vesz részt az alkalmon, hiszen nem mindegy, hogy valaki örömszülőként vagy egy távoli meghívottként lesz jelen.

Az örömszülők gyakran nagyobb összeggel támogatják az ifjú párt, de sok esetben konyha-, szobabútor, sőt, egy lakás megvásárlásával segítik őket. Szép gesztus az is, ha a nászút költségeit állják. A nászajándék megvétele sokszor okoz fejtörést, azonban egy ajándékutalvány adása egy lakberendezési áruházban történő levásárlásra remek gondolatnak minősülhet.

A fiatal házasoknak biztosan örömet fog okozni, hiszen a családi fészken mindig van mit tatarozni, szépíteni. Mindazonáltal, a nászajándék mértéke jelentősen függ az anyagi helyzettől is, de ez nem kell senkit aggasszon, hiszen számtalan kreatív ötlettel meg lehet lepni a fiatal házasokat.