Egy ablak cseréjére vagy beépítésére senki sem szeretne többet költeni, mint amennyit feltétlenül szükséges, ezért a választáskor az ár nagyon fontos szerepet tölt be. Viszont azt figyelembe kell venni, hogy a gyanúsan alacsony árnak lehetnek később komoly buktatói! A VEKA szerint erre minden esetben figyelni kell.

Nem érdemes a legolcsóbb változatot választani, sokkal inkább egy ismert vállalkozás termékeit, amik biztosan nem okoznak csalódást. Emellett érdemes fókuszálni a műanyag ablak tulajdonságaira is. Figyelembe kell venni az anyagát, a hőszigetelő, hangszigetelő képességét, a biztonsági funkcióit és a könnyű karbantarthatóságot is.

A műanyag ablakok általában jó hő- és hangszigetelők, viszont a minőségük és tulajdonságaik nagyban változhatnak az árkategóriától függően. Célszerű megtalálni az egyensúlyt az ár és a minőség között. Nem kifizetődő túlzottan spórolni a műanyag ablakokon, mert a hosszú távú energia- és karbantartási költségek jelentősen megnőhetnek rossz minőségű ablakok esetén.

Fontos a nyílászáró hőszigetelési képessége

Az extra hőszigetelési megoldások dobnak a műanyag ablak árakon, azonban, ha hosszú távú befektetésként tekintünk a vásárlásra, akkor mindenképpen érdemes megfontolnunk azt, hogy mivel javíthatunk az szigetelési értéken. A jól szigetelő nyílászárók nagyban hozzájárulnak a lakás hőszigeteléséhez.

Elég jelentős összeget meg lehet takarítani a kiváló hőszigetelésű ablakokkal, ezért remek döntést jelentenek ezek a típusok. Rendkívül hatékonyak lehetnek a hőveszteség csökkentésében, ezáltal energiatakarékosabbá téve az otthont. Ez nemcsak a fűtésszámlánkra lehet pozitív hatással, hanem a környezetünket is védhetjük a felesleges energiaveszteségtől.

Ha hosszútávon gondolkodunk, akkor nagy odafigyeléssel választjuk ki a legjobb hőszigetelő tulajdonsággal bíró nyílászárókat az otthonunkba. Senkinek sem mindegy, hogy a házát fűti, vagy esetleg részben az utcát a téli hónapokban. Nyáron a jól szigetelő változatok nem engedik be a hőséget sem.

A hangszigetelés jelentősége

Rendkívüli fontossággal bír a hangszigetelés is a műanyag ablakok kapcsán, főleg akkor, ha zajos környezetben, például forgalmas út mellett élünk. A jó minőségű nyílászárók csökkentik a külső zaj behatolását a lakásba. Így az otthonunk csendesebb és nyugodtabb légkörét biztosítják, ami hozzájárul a komfortosabb életvitelhez.

Sajnos, manapság egyre zajosabb környezetben vagyunk kénytelenek élni, a városokban gyakran az ablakok alatt találhatóak az utak, ahol rengeteg autó elhalad minden percben. Ahol idősebb személyek vagy gyerekek is élnek, elengedhetetlenül szükséges a zajvédelem, amit leginkább a megfelelő műanyag ablakokkal lehet biztosítani.

Természetesen, egyéb szempontokat is érdemes figyelembe venni a választásnál, például a designt. Ebben a tekintetben sem ütközhetünk semmilyen akadályba, ha a VEKA termékei közül választunk, hiszen ez a cég rengeteg színű és kialakítású nyílászárót kínál a vásárlóknak. A teljes felhozatalt megtekinthetjük a veka.hu weboldalon.