A Budapesti Szemészeti Központban az igényelhető szolgáltatások ára több tényezőtől függhet, mint például a kezelés típusától, a használt technológiától, a szükséges előkészületektől és utókezeléstől. Az árakat befolyásolhatja az is, hogy milyen szintű szakértelem szükséges a beavatkozáshoz, valamint az anyagköltségek és a kezelésekhez használt eszközök. Az aktuális áraknak érdemes utánanézni, egy példához kattints IDE!

Mit kell tudni a lézeres szemműtétekről?

A lézeres szemműtétet általában azoknak ajánlják, akik rövidlátók, távollátók vagy asztigmatizmussal küzdenek és szeretnének javítani a látásukon, annak érdekében, hogy ne „függjenek” a szemüvegtől vagy kontaktlencsétől. Fontos, hogy a páciens szemei egészségesek legyenek és a dioptriájuk stabil maradjon egy bizonyos időszakon keresztül. Az ideális jelölt korhatára, általános egészségi állapota és a szem specifikus jellemzői, mint például a szaruhártya vastagsága, szintén fontos szempontok.

A műlencse műtétekről dióhéjban

A műlencse műtét főként azoknak ajánlott, akik szürkehályogban szenvednek vagy presbyopiával (időskori távollátással) küzdenek és nem elégedettek a szemüveggel vagy kontaktlencsével történő korrekcióval. Ez a beavatkozás különösen azoknak előnyös, akik zavartalan éleslátásra vágynak a mindennapi tevékenységeikhez és már egy ideje készülnek arra, hogy megoldást találjanak a látásproblémáikra.

Mi a különbség a kettő között?

A lézeres szemműtét, mint például a LASIK, a szaruhártya alakjának módosítására szolgál, javítva ezzel a látást, míg a műlencse műtét során, a természetes lencsét távolítják el és mesterséges lencsével helyettesítik, ami korrigálja a látást. A lézeres szemműtét általában rövidebb gyógyulási időt igényel és kevésbé „invazív” eljárásnak bizonyul, ezzel szemben a műlencse műtét esetén hosszabb a felépülési időszak.

Bár fontos megjegyeznünk, az esetek döntő többségében azon múlik a felgyógyulási idő, hogy a páciens mennyire tartja be a beavatkozást követő, lábadozásra vonatkozó szabályokat, mennyire kíméli a szemét.

A műlencse műtét során, a szembe ültetett lencse típusa (pl. monofokális, multifokális) lehetővé teszi a páciensnek, hogy többféle távolságra is élesen lásson, míg a lézeres műtétek esetében a látásjavítás általában egy bizonyos távolságra optimalizált.

A lézeres szemműtét költségei általában alacsonyabbak, mivel kevésbé bonyolult eljárásról van szó, ezzel szemben, a műlencse műtét ára magasabb lehet, a műtéti technika komplexitása és a beültetett lencse típusa miatt.

Minden az alkalmassági teszten dől el

Ha nem vagy biztos a dolgodban, mindenképpen látogass el egy megbízható szemészeti intézménybe, mint a kifogástalan renoméval rendelkező Budai Szemészeti Központ, ahol a szakemberek által elvégzett alkalmassági teszt során kiderül, melyik eljárás lehet aktuális a számodra. Az árakról és várható költségekről természetesen előzőleg is tájékozódhatsz, de arra számíts, hogy a szemészeti központban minden eset személyre szabott, így a költségek is változhatnak.