A családi házunk arculatát nagymértékben meghatározza a tető megjelenése, minősége. Az egyik legelterjedtebb tetőfedő anyag a kerámia, amiből manapság hosszú élettartamú, csúcsminőségű elemeket gyártanak. A kerámia cserép számos kiváló paraméterrel rendelkezik, minőségi és esztétikai szempontból egyaránt.

A remek hőszigetelő és páraáteresztő tulajdonsága a porózus szerkezetének köszönhető. A jó minőségű cserép megvédi a tetőt a beázástól, remek fagyálló tulajdonsággal bír azáltal, hogy a felvett vizet gyorsan le is adja. A kerámia cserép természetes anyagból készül, széles színválasztékban, sokféle formában kapható, így mindenki megtalálja a házához leginkább megfelelő tetőcserepet.

Fontos a jó minőségű cserép megválasztása, mert sajnos egy kevésbé jó modell kellemetlen meglepetést okozhat, például szétfagyhat a nem elég precíz gyártási eljárások miatt. Garanciát ugyan minden gyártónak biztosítania kell a termékekre, de a megfelelő kerámia cserép kiválasztásával sok-sok évig megbízhatunk a fejünk felett lévő tetőnkben.