A robbanómotorok feltalálásával egy teljesen új korszaka kezdődött el az emberiségnek. Az autók megjelenése csak az első lépés volt, ugyanis manapság rengeteg olyan berendezés van, ami belsőégésű motorokkal működnek. A különféle kerti eszközök, amilyenek a rotációs kapák, fűnyírók, permetezők, lombfúvók, sövényvágók, láncfűrészek, mind üzemanyagot fogyasztanak. Természetesen már elérhetőek ezek elektromos változatban is, de a nagyobb teljesítményt és teljes szabadságot a felhasználásban a benzinmotorok szolgáltatják.

A technológia tehát él és fejlődik, csak megfelelő mennyiségű és minőségű hajtóanyagra van szükség. A fő probléma olyankor merül fel, amikor a kívánt mennyiség elfogy. Ilyenkor nincs mit tenni, irány a benzinkút. De mibe tankolhatsz? Többnyire autóval állnak be a kutakhoz, de amikor másba szeretnéd tölteni az üzemanyagot, akkor nem viheted magaddal állandóan a készüléket. A kémiailag agresszív anyagok tárolása és szállítása sem végezhető el akármiben.

Elsőre talán nem is gondolnád, hogy mennyire hasznos tud lenni egy benzinkanna. Szerencsére, kifejezetten erre a célra alkottak már meg olyan szabványos termékeket, amelyek alkalmasak arra, hogy bennük hosszabb-rövidebb ideig tárolható legyen a hajtóanyag. A benzinkút dolgozói sem fognak csúnyán nézni, ha ilyen kannába tankolsz. Bár az emberi kreativitás elég nagy és sokan igen érdekes dolgokban igyekeznek olykor üzemanyagot szállítani, de nem érdemes kockáztatni, amikor egyszerűen megvásárolható az erre a célra tervezett termékkategória.

A marmonkannák többnyire festett fémtárolók, de leginkább a műanyag kivitelek az elterjedtek manapság erre a célra. A választék széles, mind formailag, mind űrtartalmilag. Gyakran külön tölcsér is beszerezhető a kannák mellé, így hatékonyan végezhető a kitöltés anélkül, hogy néhány csepp is pocsékba menne. Hasznos tehát, ha van a kocsi csomagtartójában vagy a garázsban kéznél egy 5-10 literes benzinkanna tele, hiszen némi tartalék mindig jól jöhet. Készülj fel az ilyen esetekre és ne hagyd, hogy bármilyen meglepetés érjen!