Magyarországon egyre többen veszik igénybe a magánorvosi szolgáltatásokat, mivel az állami egészségügyben sokszor hosszú várakozási idővel és a rossz állapotban levő kórházakkal szemben, a magánrendelőkben színvonalas ellátáshoz lehet jutni. Ezeknek az ára sokszor igen magas, érdemes utánanézni az egészségbiztosítás adta lehetőségeknek például a grantis.hu oldalán.

Mivel rengeteg egészségbiztosítás közül válogathatunk, lehetőség van a biztosítók weblapjáról informálódni az egyes ajánlatokról, de akár tanácsadáson is részt vehetünk, amelynek alkalmával az ezzel foglalkozó szakértők személyre szabott díjkalkulációt készítenek számunkra.

Az egészségbiztosítás havi díját befolyásolja a biztosított életkora, foglalkozása, egészségügyi állapota, életmódja, a szolgáltatási csomag tartalma és még számos más tényező. A számunkra ideális biztosítás megtalálásához fontos felmérni ezeket és ennek függvényében kiválasztani azt a biztosítót, amelyik a legkedvezőbb konstrukciót nyújtja.

Lehetőség van egyéni egészségbiztosítás megkötésére vagy kibővítve, családi egészségbiztosítás igénybevételére is, amely sok esetben ár/érték arányban kedvezőbb lehet. A céges vagy vállalati egészségbiztosítás egy csoportos biztosítás, amit a munkáltató hoz létre az alkalmazottainak egyéni vagy családi belépési lehetőséggel.

Ezek a biztosítások a magasabb létszámra való tekintettel kedvezőbb díjakkal jönnek létre. A fix futamidejű biztosításokat 1-5-20 évre lehet kötni, aminek előnye, hogy a futamidő alatt a kezdeti díjakon nem változtatnak, sem áremelkedés esetén, sem az egészségügyi állapotban bekövetkezett változáskor.

A határozatlan időre szóló, tartam nélküli egészségbiztosítás választásánál a szerződés évről évre megújul, a szerződést évforduló előtt 30 nappal van lehetőség felmondani. Ebben az esetben a biztosító évről évre árakat emelhet. Ez akkor jöhet szóba, ha emelkednek az árak és a díjak, vagy ha netán egészségromlás következne be. Azoknak a biztosítóknak a listája, amelyeknél egészségbiztosítás köthető, a grantis.hu weboldalán egy helyen megtekinthető.