tégla fúrószárak
Tégla fúrószárak

Ha minden feladathoz sikerül beszereznünk a megfelelő szerszámot, akkor semmi sem állhatja az utunkat. A tégla fúrószár mindig jól jön az olyan helyzetekben, amikor egy polcot vagy valamilyen bútordarabot kell a falra rögzítenünk, vagy ha a vezetékeket át kell vezetnünk egyik helyiségből a másikba. Ekkor ugyanis teljesen át kell fúrnunk a falat, ami elég bonyolult lenne egy tégla fúrószár nélkül. Ennek a kialakítása és az anyaga is erre a feladatra lett tervezve. Ha már ilyen sokféle létezik, akkor felmerülhet a kérdés, hogy vajon beton fúrószárat használhatunk tégla fúrásához? Szerencsére ennek nincs semmi akadálya.

Viszont a régi építésű épületeknél azért nem árt óvatos lenni. Előfordulhat, hogy már elkezdett mállani a tégla szerkezete, ezért az ütvefúrás hatására teljesen széteshet. Ilyen esetben jobb egy előzetes állapotfelmérést végezni és csak ezután vágjunk bele a munkába. A tégla fúrószár kopásálló anyagból készül, legalábbis ami a minőségi Bosch változatokat illeti. Ezekkel többszáz furatot készíthetünk, mégsem kell idő előtt lecserélni, az időtálló kialakításnak köszönhetően.

Dremel kiegészítők minden mennyiségben

A gravírozás egy remek elfoglaltság, de sokszor akad valami olyan aprócska szerelnivaló, amihez szintén precíz eszközökre van szükség. Valójában a Dremel kiegészítők azok, amik olyan sokoldalúvá varázsolják ezt a maroknyi szerszámgépet. Vághatunk, csiszolhatunk, gravírozhatunk, fúrhatunk a segítségével, attól függően, hogy éppen melyiket használjuk a Dremel kiegészítők közül.

Bár találhatóak utángyártott változatok is ezekből a termékekből, amiknek csábítóbb lehet az ára, viszont korántsem számítanak olyan jó minőségűnek, mint az eredeti kivitel. Aki gyakran használja a Dremel multifunkcionális szerszámot, például a szakmájából kifolyólag, annak mindenképp érdemes az eredeti Dremel kiegészítőket választania. Minél modernebb eszközökkel dolgozunk, annál szebb végeredményre számíthatunk. Természetesen kézügyességre is szükség van, de nem árt a lehetőségeinkhez mérten mindig a legjobb mellett dönteni.