Manapság nagyon nehéz elképzelni az életet hűtő nélkül. Minden otthonban szervesen beleolvadt a konyha belsejébe és el sem hisszük, hogy körülbelül fél évszázaddal ezelőtt még nem sokan engedhettek meg maguknak olyan luxust mint, amit modern beépíthető hűtőszekrények képviselnek. Azóta a modellek a felismerhetetlenségig változtak, miközben a mindennapok részévé váltak.

Ezért, ha például egy mosógép vagy laptop meghibásodik, akkor egy ideig nyugodtan megvagyunk nélkülük, amíg vásárolunk újat helyettük. Beépíthető hűtőszekrény nélkül viszont egyetlen napig is nehéz boldogulni, főleg a forró nyári hónapokban.

Éppen ezért, az ilyen háztartási gépek megválasztását a legnagyobb felelősséggel és a jellemzők ismeretében kell megközelíteni. Sok, a piacon jól ismert gyártó már régóta bevezette a saját technológiáit és fejlesztéseit a hűtőibe. Ezek a szabadalmaztatott újítások különböztetik meg a versenytársaktól. Ilyen például a Liebherr beépíthető hűtőszekrények SmartFrost rendszere is, ami a fagyasztás minőségét a többszörösére növeli.