A különféle trapézlemezek természetesen eltérő árral rendelkeznek. Például a gyakran keresett T18 trapézlemez ára az építőiparban és tetőfedés területén kulcsfontosságú tényező, amely jelentős hatással lehet egy projekt teljes költségvetésére is. A trapézlemez, mint tetőfedő anyag népszerű választás a tartóssága és a könnyű telepíthetősége miatt.

Az árak azonban változhatnak számos tényezőtől függően, és ezeket alaposan mérlegelni kell a tervezés és a költségvetés kidolgozása során. Az első és legfontosabb tényező, amely befolyásolja a végösszeget, az anyag minősége és típusa. A trapézlemezek különböző vastagságokban és anyagokból készülhetnek, például acélból vagy alumíniumból.

Minél magasabb a minőség és tartósság, annál magasabb árat fog fizetni értük. Ugyanakkor a magasabb minőségű trapézlemezek hosszú távon megtérülhetnek a kevesebb karbantartási és javítási költségek révén. Az építőanyag mérete és profilja is meghatározó a T18 trapézlemez ára tekintetében. Különböző hosszúságokban és profilokban kapható, amikhez különböző összegek tartoznak.