Az ősz során még van lehetőség arra, hogy különféle növényeket termesszen a kertben, amiket néhány héten belül felhasználhat. Remek példa erre a hónapos retek vetőmag, aminek a kiszórását követően, napok múlva látni fogja az első levelek megjelenését. Ugyanide sorolható még a saláta, spenót is. Akkor sem jár rosszul, ha a hagymát és fokhagymát ilyenkor elülteti, mert így tavasszal nagyon korán szárba szöknek és hamarabb begyűjthetőek.

Amire viszont mindig megéri figyelni, a talaj alapos előkészítése, valamint a kiváló minőségű vetőmag beszerzése. A téli hónapok különösen kedvező lehetőséget nyújtanak arra, hogy értékelje az előző év mérlegét és új terveket készítsen.

Tervezze meg időben, hogy mit szeretne ültetni és hová, majd lásson neki a beszerzésnek időben! A paradicsom, paprika, padlizsán vetőmag minél előbb a melegágyba kerül, annál hamarabb palántálható ki a szabadba. A parasztplaza.hu weboldalon széles választékot talál, amiből kedvére szemezgethet és még a kedvező árak sem maradnak el.