Az időjárás Törökországban jelentősen eltérő lehet a különböző régiókban, és az évszakoknak is megvannak a maguk sajátosságai. Tehát jól át kell gondolni, hogy mikor utazz ide. Az Euro Travel szerint ilyenkor érdemes megszervezni a törökországi utazásodat.

1. Nyári Időjárás (június-augusztus):
Parti területek (pl. Antalya, Bodrum): Nyáron a török tengerparton forró és száraz idő uralkodik. A hőmérséklet gyakran meghaladja a 30°C-ot, és a tenger kellemesen meleg. Ez a szezon ideális strandolásra és vízi sportokra.
Anatólia belső része (pl. Ankara, Kappadókia): Az Anatóliai fennsíkon a nyár forró és száraz, a hőmérséklet 30°C felett is lehet. Az éjszakák hűvösek. Kappadókia hőlégballonos utazásai nyáron különösen népszerűek.
Észak-Törökország (pl. Isztambul): Az északi régióban nyáron meleg és enyhébb idő várható. Az átlaghőmérséklet 25-30°C között van, és a tengeri szellő enyhítheti a meleget.

2. Őszi Időjárás (szeptember-november):
Mindkét partvidék: Az őszi időjárás Törökországban általában kellemesen enyhe és száraz. A hőmérséklet még mindig elég meleg a tengerparton, így az utolsó napsugarakat is élvezheted a strandon vagy a kikötőben.
Belső területek és Kappadókia: Az ősz hűvösebbé válik, de még mindig ideális az utazásra. A lombos fák őszre gyönyörű színekbe borulnak, és a sziklákat is elkápráztató természeti festmények díszítik.

3. Tavaszi Időjárás (március-május):
Mindkét partvidék: Tavasszal az időjárás újra enyhébbé válik, és a természet virágba borul. Az átlaghőmérséklet 15-20°C között mozog. Ez az időszak kiváló az aktív kikapcsolódásra, kirándulásokra és városnézésre.
Belső területek és Kappadókia: Tavasszal a lombos fák kizöldülnek, és a tájat virágok borítják. A hőmérséklet 10-15°C közötti lehet.

Minden évszaknak megvan a maga varázsa Törökországban, és a választás függ attól, hogy milyen tevékenységeket tervezel. Nyáron a tengerparton való pihenés és vízi sportok ideálisak, míg tavasszal és ősszel a városi és természeti felfedezések kellemesebbek.