Pajzsmirigy probléma tünetei

Gyakran teljesen tanácstalanul állunk, hogy mi okozhatja a mindennapos fáradékonyságot. A gyenge fizikum és a leadhatatlan túlsúly nagy eséllyel utalhat pajzsmirigy problémára a hölgyek esetében. A statisztikák szerint, manapság ez minden második hölgyet érint, amit szerencsére különféle módszerekkel kezelni lehet. A pajzsmirigy rendellenes működésének rengeteg kiváltó oka lehet. Hogyha sikerül kiderítenünk, hogy mi okozhatja a felborult egyensúlyt, akkor már könnyedén segíthetünk ennek a megoldásában.

A pajzsmirigy zavar a hormonokban keresendő, amelyeknek a termelődését a lelkiállapotunk is befolyásolhat. Nem kell sarlatánságra gondolni, hogyha az orvosunk azt tanácsolja, hogy próbáljunk felülkerekedni a minket emésztő lelki gondjainkon! Ez nagyon sokat tehet a pajzsmirigy alulműködésre. Ilyenkor a legnehezebb egy kis akaraterőt kipréselni magunkból, hiszen az állandó kedvetlenség mindenhová el fog minket kísérni, mivel ez az egyik tünete a hormonális zavarnak.

De honnan tudhatjuk, hogy ez az egyensúly felborult a szervezetünkben? A testünk intő jelekkel fog minket figyelmeztetni. A wisetreenaturals.hu oldalon megtalálható egy ösztrogén dominancia teszt, aminek a kitöltése után ki fog derülni, hogy mikor lesz szükségünk a progeszteronnak a pótlására. Ha a felsorolt tünetek jelentős részét tapasztaltuk a saját bőrünkön, akkor nagy valószínűséggel el kell kezdenünk egy olyan kezelést, aminek a végeztével már negatív lesz az ösztrogén dominancia teszt.

A mindennapos fásultság érzésén és a depresszió közeli állapoton igyekezzünk felülkerekedni, mert a rossz közérzet, csak táplálni fogja ennek a gondnak a gyökerét. Természetesen mielőtt még elkezdenénk a progeszteron pótló készítmények alkalmazását, érdemes kikérni egy szakvéleményt, akkor is, hogyha elvégeztük az ösztrogén dominancia tesztet. A biztosabb eredmény érdekében, ennek a kimutatása orvosilag megoldható. Ebben az esetben már valóban ajánlott lesz az erre szolgáló komplex hatóanyaggal rendelkező készítmények alkalmazása.