belső béke
Belső béke

A rohanó hétköznapokban is muszáj néha megállni, körülnézni és számot tenni arról, hogy mi folyik körülöttünk, mik történtek a környezetünkben, illetve konkrétan velünk. Ennek hiányában képtelenség jó és igazán megfontolt döntéseket hozni, valamint a belső béke elérése is lehetetlen, ha közben állandóan csak futunk és stresszelünk valamin.

Amennyiben másképpen nem tudunk alkalmat találni arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapok forgatagából és az elménket le tudjuk lassítani ahhoz, hogy végre tisztán lássuk a dolgokat, akkor az úgynevezett elvonulások is sokat segíthetnek. Ezek szervezett programok, amiket profik vezényelnek le és ők támaszt nyújthatnak a belső béke elérésében is.

Persze ehhez nekünk is nyitottnak kell legyünk, de ha ez megvan, akkor egy 2-3 napos elvonulás is óriási változásokat hozhat. A gondolataink lelassulnak, a kérdéseink kikristályosodnak és a problémáink megoldhatóvá válnak. Ezek által pedig a belső béke is egy közelebbi dolognak fog tűnni, nem pedig egy vágyálomnak, ami a stresszes hétköznapokban elérhetetlennek van titulálva.