A kollagén eredete állati. A marha és csirke mellett, a hal is roppant értékes kollagéntartalommal rendelkezik. A magas minőséget képviselő halkollagén gyorsabban szívódik fel, mint a társai. Tiszta és teljes mértékben biztonságosan alkalmazható, nem okoz semmiféle allergiás reakciót. Szinte azonnal felszívódik, ahogy a szervezetbe kerül. Olyan értékes aminosavakat tartalmaz, ami nagyon hasonlít az emberi szervezet kollagén tartalékaihoz. Vegetáriánusok előszeretettel döntenek a halkollagén mellett.

Az autoimmun betegségekben szenvedők nyugodtan fogyaszthatják ezt a típusú kollagént. Vízben oldódik, így gyakorlatilag nem kell megemészteni. Ennek köszönhetően, elég feleannyi ilyen típusú kollagént elfogyasztani, hiszen ugyanazt a hatást érthetjük el vele, mint a többivel. A halkollagén szépíti és fiatalítja a bőrt. Zsíros jellegét már első használatát követően megszünteti. Erősebbé teszi a hajszálakat és a körmöket. Csökkenti a fogazat töredezettségét. Regenerálja az emésztőrendszert egy gyulladásos betegség után.