Jelenleg a legtöbb tudós és kutató szerint, a Föld napjai igen végesnek tekinthetőek, ha nem tesz ellene az emberiség. Ebben a folyamatban rendkívül nagy szerepet kap a meglévő energiaforrások felhasználása, így a napelem rendszer árak sem maradhatnak ki. A Nap energiájának további alkalmazása már hosszú évek óta ismert, de napjainkban a merőben új technológiáknak köszönhetően, már nem lehet senkinek oka a panaszra. Megfigyelhető az is, hogy az árak minden esetben a minőséget, az élettartamot, valamint a garanciát egyaránt tükrözik.

Érdemes tehát szem előtt tartani a beruházás előtt azokat a tényezőket, amelyek meghatározzák a napelem rendszer árak mértékét. A ház nagysága, a tető és a cserép típusa mind egyedivé teszik az adott lehetőségeket. Természetesen az szintén köztudott, hogy a teljesítmény, az elemek száma, a megtakarítani kívánt energia mennyisége egyaránt befolyásolja a napelem rendszer árak végösszegét. Ezért ajánlatos minden rendelkezésre álló opciót közelebbről megvizsgálni és átgondolni.

Mai világunkban szinte minden rohamos tempóban fejlődik, ezért mutatkozik nagy kereslet bizonyos cégek közötti együttműködésre. Az Óbudai Egyetem, mint konzorciumi partnerünk szerepe éppen itt mutatkozik meg. Nekik köszönhetően, tulajdonképpen egy olyan találmány született meg, amelyik teljesen új perspektívákat nyitott meg. Napelemes töltőállomásként működő elektromos autó töltőállomás létesült. A Nap energiáját felhasználó szerkezet azért is mondható újdonságnak, mert kizárólag a meglévő energiakészletből gazdálkodik.

Kimagasló előrelépés, hogy a konzorciumi partnerünk, vagyis az egyetemi hallgatói maguk is beleláthattak a folyamat minden apró fázisába, így részesei lehettek, illetve tanulmányozhatták azt. Fontos lenne a jövőben a környezet magas fokú megóvása, amihez a konzorciumi partnerünk által készített autótöltő hozzájárulása megkérdőjelezhetetlen. Ha már ilyen típusú beruházások valósulhattak meg, akkor nem árt szem előtt tartani a pozitív hozadékokat sem. Például jelen esetben még árnyékoló funkciója is van a vívmánynak.