A gél lakk óriási népszerűségnek örvend manapság. Nemcsak azért, mert csodaszép eredmény érhető el általa, hanem mert a zselés lakk használatát még a lelkes kezdők is könnyedén elsajátíthatják, így házilag készíthetik el maguknak a körmeiket.

Sőt, egy kis gyakorlás után a barátnőik, családtagjaik manikűrösei is lehetnek, mert biztosan nem lesz panasz a munkájukra. Néhány zselés lakk, egy UV lámpa, pár reszelő, buffer, narancsfapálca és oldószer birtokában már el is lehet kezdeni a tanulást, tehát még óriási befektetésre sincs szükség ahhoz, hogy valaki műkörmös legyen.

Kapható készen összeállított gél lakk szett is, amiben minden fontos kellék megtalálható az alapok elsajátításához. Egy ilyen több szempontból is előnyös választás lehet, hiszen egyrészt árban kedvezőbb, mintha egyenként szerezné be valaki a készlet darabjait, másrészt pedig biztosan semmi létfontosságú nem marad ki a vásárlás során.

Persze mindent lehet pótolni és idővel szinte mindenki ki szokta bővíteni a zselés lakk szettjét, de a kezdetekkor igencsak alábbhagyhat a lelkesedés, ha valami miatt nem lehet kipróbálni az új szerzeményeket. Kezdőként az is problémát szokott okozni, hogy milyen műköröm gép kerüljön beszerzésre.

Azonban a kezdő készletek esetében többnyire ez is adott, így nem áll fenn annak a lehetősége, hogy esetleg nem lesz kompatibilis a megvásárolt anyagokkal, vagy nem fog megfelelni az igényeknek. A gyártók, forgalmazók direkt úgy válogatják össze a termékeket, hogy azok tökéletes passzoljanak egymáshoz, így biztosan a műköröm gép sem fog csalódást okozni.

Ugyanakkor tudni kell, hogy aki hivatásként tekint a manikűrözésnek, annak idővel majd le kell cserélnie a lámpáját is egy professzionális modellre, ami bírja a nagy igénybevételt és akár az egész napos használatot is. Szalonokban az otthoni felhasználására készült műköröm gép nem tud helytállni, de aki csak magán szeretne kísérletezni, esetleg még 1-2 személynek készítené el időnként a manikűrjét, annak tökéletes lesz egy ilyen változat is.