flex vágókoron
Flex vágókorong

A legjobb sarokcsiszoló is csak annyira tud jó munkát végezni, mint amennyire jó a hozzá tartozó tárcsa. Ezért is tartják úgy a hozzáértők, hogy a legfőbb része a masinának a flex vágókorong, hiszen mégiscsak ez az, ami a vágást, csiszolást, darabolást végzi. Nyilván nem szabad semmibe venni a gép fontosságát sem. A legjobb döntést talán az, ha az ember egy Bosch sarokcsiszoló mellett dönt, illetve ahhoz megveszi a szintén Bosch márkájú flex vágókorong eszközt. Amikor például fa és műanyag matériák vágásáról van szó, csakis a Bosch Carbide Multi Wheel tárcsa jöhet szóba. Azért nagy kedvenc ez, mert ez képes kibővíteni a kis sarokcsiszolók alkalmazási területét.

A vágókorong hatalmas pozitívuma mindenképp abban rejlik, hogy ezzel olyan puha anyagokat is vághat és csiszolhat az ember, akárcsak a fenyő vagy épp bármilyen PVC. A Carbide Multi-Wheel vágótárcsa átalakítja a sarokcsiszolót multifunkcionális eszközökké. A flex vágókorong jó tulajdonságainak ismertetésekor nem maradhat ki a tény, hogy ennél már megoldották a tervezők a vékony külsőt és a kivezető nyílást is. Az utóbbi garantálja a sajátos vágási sebességet, ami pedig elkerüli a penge deformálását. Szintén pozitívum a keményfém kivitel. A kiválasztott szemcse minősége és mérete lehetővé teszi a többféle felhasználást, a gyors vágást és hosszú élettartamot. A sarokcsiszolókon kívül, a bontókalapácsok is lényeges szerszámok.

Az építkezésről nem hiányozhat az ipari ütvefúró

Amikor kemény falba kell lyukat fúrni, esetleg egy betonfalba kell vésni, csakis egy eszköz jöhet szóba. A nagy erejéről ismert ipari ütvefúró a lehetetlennel is megbirkózik. Azért érdemes szintén a Bosch mellett dönteni, mert például ennek a GSB 16RE terméke erőteljes, könnyen kezelhető és mindig kézre áll. Az ipari ütvefúró korszerű jellegére bizonyíték a tény, hogy ez már rendelkezik az Auto-Lock funkcióval, ami elősegíti a gyors, szerszám nélküli fúrócserét.

Adott még a Softgrip fogantyú is, ami a rezgésmentes munkavégzésért felel. Az ipari ütvefúró tervezésekor a szakemberek figyeltek a forgatható szénkefetartó kialakítására is. Ennek köszönhetően a balra és jobbra forgatás is akadálymentes lesz. Az ipari ütvefúró mellett szól az is, hogy az innovatív rögzítésű biztonsági fogantyú révén, soha nem látott módon megbízhatóan fogást biztosít.