A modern nagyvárosi körülmények között, az emberek a napjaik nagy részét otthon vagy egy irodahelyiségben töltik, ahol a mikroklíma sok kívánnivalót hagy maga után. Ennek oka a csökkent páratartalom, ami általában nem haladja meg a 25%-ot, holott 35-50%-nak kellene lennie. A levegő tisztító megmentheti Önt és a szeretteit a különféle egészségügyi problémáktól, mert a légutak kiszáradt nyálkahártyája nem képes ellátni a védő funkcióját.

Ennek eredményeként száj- és orrnyálkahártya szárazság, légszomj és száraz szem-szindróma fordulhat elő. Ha ezeket a tüneteket észleli, akkor vásároljon egy levegő tisztítót! Az ilyen eszköz megléte mondhatni kötelező a kisgyermekes családoknál. A csecsemők nyálkahártyája érzékenyebben reagál a szoba alacsony páratartalmára.

A gyermek szobájának levegőjében lévő nem elegendő nedvességtartalommal rendelkező mikrorészecskék gyakori légzőszervi megbetegedéseket, allergiás reakciókat, alvászavarokat és étvágytalanságot eredményezhetnek. A levegő tisztító segít elkerülni a gyakori megfázást és növeli az immunitást.