Készen áll, hogy meghódítsa a világot? Kockáztatni is hajlandó érte? Akkor indulhat az izgalmas Rizikó társasjáték! Ez a társas a stratégiai játékok őse. A lenyűgöző kalandok és a rendkívüli, habár olykor kemény döntések meghozatalának lehetősége felejthetetlen érzelmekkel gazdagít, de megtanít elemezni is a tettek következményeit.

A Rizikó társasjáték célja a világ meghódítása! Hogyan kell ezt csinálni? A riválisok területeinek megszerzésével. A végén pedig csak egy parancsnok diadalmaskodhat. Ez a játék koncentrációt, gondos tervezést és nem nagy szerencsét is igényel, mivel a csatározások eredményét a játékkocka határozza meg.

A klasszikus kiadásban a világtérkép szolgál játéktérként. Kezdetben a játékosok felváltva helyeznek zsetont a nekik tetsző területre, majd megkezdik a harcot, csapatokat mozgatva az ellenfelek területének elfoglalására. A csaták kimenetelét, amint már említettük, a dobókocka határozza meg. Elképesztő, igaz? Nem csoda, hogy a Rizikó társasjáték már 50 éve a műfajának az egyik legjobbja!