A karkötő csillogó észer
A karkötő csillogó észer

Az ékszerek története egészen az ókorig és még annál is tovább visszavezethető. Az ókori Egyiptomban úgy vallották, hogy egyes karkötőknek spirituális töltete van, amelyeket nagy becsben tartottak és erejüktől féltek is. Ezen meggyőződés a vallásukból és hitükből ered, ami rengeteg csodás történet kútfője. Vannak még mai napig is olyan emberek, akik hisznek a spirituális töltetű karkötő erejében és nemcsak mint kiegészítőt viselik a csuklón.

Ezek a meggyőződések, illetve életszemléletek fontosak az ember életében, mert hit nélkül üresek lennének legbelül és céltalanul élnék a mindennapjaikat. Ha az ember egy karkötő miatt érzi jól magát, hisz benne, hogy annak van valami hatása az életére, akkor abban a hitében nem szabad megkérdőjelezni.

Egyedül a hitünk az, amit nem vehetnek el tőlünk, ezért ragaszkodjunk mindig hozzá! Az ilyen becsben tartott karkötő az uralkodók birtokában volt és csak nagy ritkán vette fel, ha fontos eseményen kellett megjelennie. Ma már ez teljesen másképp van, hiszen divatékszernek is nevezhető.