Napallergia kezelése házilag
Napallergia kezelése házilag

A nyári időszak kifejezetten remek lehetőségeket tartogat magában. Nincs más dolgunk, mint élni a remek alkalommal és kicsit kint lenni a szabadban. Sokan külön kiélvezik a kellemes napsütést és elmennek egy szép helyre nyaralni. Sajnálatos módon gyakran kellemetlen tapasztalatokat szerezhetünk ilyenkor. Pár órás vagy elég lehet pár perces figyelmetlen kint tartózkodás és a napallergia kezelése házilag meg kell kezdődjön. Amennyiben nincs rá módunk, hogy egyből szakemberhez forduljunk a tünetekkel vagy jól tudjuk, hogy pontosan mik a teendőink, akkor nem szabad sokáig várni.

Minél előbb kezdődik meg a napallergia kezelése házilag, annál hamarabb leszünk túl a kellemetlen perceken. Mitől alakul ki egyáltalán az érzékenység? Ennek számos oka lehet. Gyakran még felsorolni sem egyszerű mindet, hiszen a kozmetikumokban található adalékanyagoktól kezdve, egyes ételeken keresztül, a legyengült immunrendszeren át, bármi lehetséges, mint kiváltó tényező. A napallergia kezelése házilag is megoldható, amennyiben nem esünk kétségbe a tünetek hatására.

Mivel a problémát maga a sugárzás váltja ki, ezért az első és legfontosabb dolog, hogy árnyékos helyre húzódjunk. Általában azok a testrészeink érintettek, amelyeket rendszeresen ér a Nap. Néha elég lehet egy vékony ruhadarab és elkerülhetővé válik a napallergia kezelése otthon. Egy pár milliméter vastagságú szövet elnyeli a káros ultraviola sugarakat, így az nem tud szabadgyököket létrehozni a hámsejtekben vagy reakcióba lépni a különböző vegyszerekkel.

A fejünket valamilyen kalappal vagy kendővel kell fedni és készen is vagyunk. Azonban, ha már késő a megelőzés és viszket, ég vagy hólyagosodik a bőrünk, akkor nem marad más, mint a gyors napallergia kezelése otthon. Egy kellemes hideg zuhany sokat segíthet, mert hűsíti a bőrt és valamelyest hidratálja is. Keressünk olyan természetes alapanyagú krémeket, amelyek erősítik a test természetes immunrendszerét, valamint nyugtató hatást váltanak ki. A napallergia kezelése otthon megtörténhet aloe verával, kamillával vagy körömvirággal.