A laminált lapanyagok vágása, főleg az abrazív típusoké egyáltalán nem egyszerű. Nyilván a jó szerszámmal és ahhoz passzoló kiegészítővel, akárcsak a körfűrészlap segítségével, máris sokkal egyszerűbb a helyzet. Nem mindegy persze itt sem, hogy milyen márka terméke mellett voksol az ember.

A Bosch TOP Precision Best for Laminated Panel Abrasive körfűrészlap sok szakértő szerint a tökéletes választást jelenti. A kialakításának, tartósságának és a biztonsági szempontokat szem előtt tartó külsejének köszönhetően egy profi szerszámról van szó. A körfűrészlap hibátlanul teljesít egy- vagy kétoldalt laminált abrazív lapanyagok vágásakor.

Amikor leszabó fűrészekben kerül használatra, akkor nem szükséges egy előkarcoló lap bevetése. Miért is annyira jó ez a tárcsa? A MicroteQ anyagból készült fogak garantálják az eddig nem látott és tapasztalt hatékonyságot. A különösen tömör, keményfém-porból készült, mikrofinom szemcsézetű fogak járulnak hozzá a legjobb vágási minőséghez.

A körfűrészlap külsejének kielemzésekor megfigyelhetők a poliuretánnal kitöltött csillapító rések, amik hozzájárulnak a rezgések csökkentéséhez és a zajkibocsátás minimalizálásához. Nagymértékben javul így a munkakényelem és a precizitás.

A kisfelületű megmunkáláshoz használt 76 mm vágókorong

Vannak olyan területek, ahol a kisfelületű megmunkálás alapvető fontosságú. Ekkor nem alkalmazható akármilyen vágótárcsa. A Bosch gyártotta keményfémszemcsés 76 mm vágókorong sokféle alkalmazási lehetőséget teremt meg a fent említett helyzetekben.

Biztosan nem okoz csalódást a tárcsa, amikor üvegszálerősítésű műanyagok kiálló részeit kell eltávolítani. Mészhomokkő és gázbeton illesztés, vastag festékrétegek eltüntetése és a védőfestés kis felületeinek megtisztítása esetén egyaránt alkalmazható.

Sőt, sokan akkor is ezen speciális, 76 mm vágókorong mellett döntenek, amikor az átható betonhomlokzaton a zsaluzás kiálló részeinek a lesimítását kell elvégezni. Nagy előny, hogy az összes ilyen keményfém szemcsés 76 mm vágókorong ki van egyensúlyozva, aminek eredményeként a munka még pontosabb és hatékonyabb.