szülés után aranyér
Szülés után aranyér

A várandós kismamák különböző hormonális és testi változáson mennek keresztül és előfordulhat, hogy a kisbaba érkezése után is tapasztalhatják az ezzel járó kellemetlen tüneteket. A szülés után aranyér kellemetlen probléma lehet, ami beárnyékolhatja az anyuka boldog mindennapjait. Az aranyér kialakulhat a terhesség utolsó szakaszában vagy szülés után.

A végbélnyílás falában kialakuló vénatágulatok keletkezésének okai közé sorolható a rosthiányos táplálkozás, a székrekedés, a vaspótlás mellékhatása és a magzat növekedésével megnőtt hasi nyomás, ami gátolja a vér visszaáramlását a vénákba. A szülés után aranyér kellemetlen, fájdalmas és szúró érzéssel járhat, ami azonnali kezelést igényel, a szövődmények elkerülése érdekében.

A rostban gazdag ételek fogyasztása és a megfelelő növényi alapú készítmények használata olyan módszerek, amivel elősegíthetjük a gyógyulási folyamatának beindítását. Az Aloe vera gél gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően, enyhítheti a fájdalmat és csillapíthatja az égő, szúró érzést.