A parlagfű sokak életét megnehezíti. Ráadásul létezik úgynevezett parlagfű keresztallergia, ami azt jelenti, hogy újabb növények is tiltólistára kerülhetnek azoknál, akiknél ez fennáll. Van, aki ezen növény mellett, a görögdinnyére, a sárgadinnyére, a paradicsomra és az uborkára is hasonló tünetekkel reagál, ami azzal magyarázható, hogy nagyon hasonló a kémiai szerkezetük.

Parlagfű keresztallergia esetében a szervezet nem képes megkülönböztetni ezeket, ezért mindegyiket száműzni kell a betegek mindennapjaiból. Ez rendkívül kellemetlen lehet, főleg, ha valaki nagyon szereti az említett gyümölcsöket, zöldségeket, de mivel sem maga az allergia, sem pedig a parlagfű keresztallergia nem gyógyítható az orvostudomány mai állasa szerint, ez az egyetlen megoldás.

Persze van, hogy egyszerűen nem lehet elkerülni az érzékenységet okozó anyagokat, de ilyenkor sokat segíthet a sóterápia. A száraz só-aeroszollal dúsított levegő képes enyhíteni a parlagfű keresztallergia tüneteit is, ezért ha ilyesmivel állna szemben, akkor feltétlenül látogasson el egy sóbarlangba!