Erről a jó öreg alkatrészről már mindenki hallott, viszont nincs mindenki tisztában azzal, hogy pontosan mi a szerepe. A benzinmotoros szerszámgépek és járművek üzemanyag porlasztására, továbbítására szolgál. A Walbro karburátor a legtöbb esetben a benzinmotoros láncfűrészekben található meg.

Lehet javítani, toldozni-foltozni, de ha tartós megoldást szeretnénk, akkor válasszuk inkább a teljes felújítás lehetőségét a Walbro karburátor esetében! Hogyha komoly a probléma, akkor ennél is előnyösebb, amennyiben a csere mellett döntünk.

A Walbro karburátor tömítései egy idő után elhasználódnak, tönkremennek. Hogyha egy apró rés keletkezik a szerkezetén, akkor máris jelentősen csökken az adott eszköz hatékonysága, vagy el sem fog indulni.

A Walbro karburátor tehát elemi részét képezi a benzinmotoros láncfűrészeknek. De a fűnyírókban és más kisgépekben is megtalálható. A karburátor javítókészlet segítségével viszont felújítható egy alaposan igénybe vett változat is, ami ezután olyan lesz, mint újkorában.