Nyári gumi vásárlása szezon elején
Nyári gumi vásárlása szezon elején

Minden tavasszal eljön az időszak, amikor autóink abroncsait le kell cseréltetnünk. Ekkor kezdődik el a nyárigumi szezonja. A gumiabroncs lecserélésének több oka is közismert. Egyik ok az, hogy a téli gumi sokkal hangosabb az úton és kevésbe biztonságos vele közlekedni.

Nem éri meg ezen spórolnunk, mert ettől függ a saját és utasaink biztonsága. A nyárigumi szerkezeti és anyag tulajdonságai miatt épp úgy alkalmasak a meleg aszfalton való biztonságos közlekedésre, mint a hidegebb reggeleken, amikor a lecsapódó pára nedvessé teszi az úttestet.

Egy autógumi élettartamát rengeteg tényező befolyásolhatja, többek között figyelembe kell venni, hogy hány kilométert tettünk meg, de általában négy-öt évre tehető. Gyártótól függően minden nyárigumi átlagosan egy-két év garanciával rendelkezik.

Rengeteg autógumi gyártó cég létezik, ezáltal kissé nehézkés a vásárlóknak a választás vásárlás esetén. A legtöbb vásárló igyekszik úgy kiválasztani a neki leg megfelelőbb autóabroncsot, hogy figyelembe veszi az ár/minőség számára leg kedvezőbb kombinációját.