A szőlőmagolaj is fontos

Csak kevesen tudják, de bizonyos olajok rendkívül nagy segítséget jelenthetnek az egészségmegőrzésben. Az olívaolaj mellett a szőlőmagolaj is fontos része lehet az egészséges életvitelnek.

Ennek magas E-vitamin tartalma van, illetve az antioxidáns, szabadgyök megkötő hatása is ismert, ami közel hússzor jobb, mint a C-vitaminnak, és szinte ötvenszer nagyobb, mint a már említett vitaminnak. Talán egyik legfőbb pozitívuma, hogy képes megvédeni az érrendszert a meszesedéstől és erősíti a vérereket, hajszálereket. Emiatt pedig csökkenhet a trombózis kialakulásának veszélye. Felnőtt és idős korban a gyakori használata emiatt fontossá válhat, főleg azok számára, akik ki vannak téve ennek a betegségnek.

Azzal pedig kevesen vannak tisztában, hogy a szőlőmagolaj javítja a látást is, és sokszor megelőzheti a szürke hályog kialakulását. A szőlőmagolaj az agyér-elmeszesedésben szenvedőknek is sokat segíthet, ugyanis javítja eme fontos szerv működését. A speciális termék csökkenti a szervezet gyulladásait is, és védi azt a stressz ellen.