GKI igazolvány
GKI igazolvány

Sajnos az utakon gyakran fordulnak elő balesetek, éppen ezért minden sofőrnek meg kell tanulnia biztonságosan közlekedni. A teherszállító autók vezetőire különösképpen érvényes a fenti megállapítás, mivel nagy gondot jelent, ha valaki egy kamionnal karambolozik.

A GKI igazolvány tulajdonképpen annak a bizonyítéka, hogy a levizsgázott autós képes a biztonsági szabályokat betartva vezetni, valamint tudja azt is, hogy vészhelyzetben mit kell tennie. A GKI igazolvány azért lehet fontos, mert van néhány továbbképzés, ami erre a végzettségre épül.

Például csak az tehet ADR vizsgát, aki már teljesítette a GKI-vizsga által támasztott követelményeket. Azt is meg kell említeni, hogy a tehergépkocsi vezetőknek mindenképpen szükségük van a munkájukhoz GKI igazolványra,

különben nem vezethetnek. A fentiek tekintetében ajánlott a Transzport Stúdium által szervezett tanfolyamon való részvétel. Az órákon kötelezően ott kell lenni, mivel nagy problémát jelenthet, ha valaki elszalasztja az itt megosztott fontos információkat.