Búvóhely

Az első randi mindig nagyon fontos, és az úriemberek arra törekszenek, hogy minden tökéletes legyen. Kétségtelen, hogy az etikett betartása lényeges az első randevún és azt követően is, hiszen csakis ezáltal lesz valóban meghitt, egyedi és érdekes a találka. A leginkább fontos, hogy a férfi mindig a hölgy kedvében kell járjon, és ennek számos módja van. Az úriembernek kell biztosítania a helyszínt a találkozáshoz.

Első lépésként ez lehet egy szép, hangulatos étterem, ahol meghitt lehet a beszélgetés és ismerkedés. Második lépésként, ha minden jól alakul, biztosítani szükséges egy zavartalan helyszínt is az együttléthez. Nem is vitás, hogy a férfinak kell intéznie a lakás átvételét. Sokan persze nem egy étteremmel kezdik, hanem egyből a lakásra hívják fel a hölgyet, ahol esetleg egy finom vacsorával és ahhoz illő borral várják a nőt.

Az is az etikett része, hogy a férfinak a partner előtt kell a lakásba érnie, így az neki nyithat ajtót, mikor megérkezik, és ezáltal elkerülhető, hogy a férfi kedvese zavarban legyen. Mondani sem kell, ha valami közben jön, esetleg késik egy kicsit az ember, kötelező felhívni a partnert és elnézést kérni a kellemetlenségért. Ez mindenkivel előfordulhat a rohanó világban, de sohasem szabad elfelejteni, hogy az etikett része az őszinteség és a megbeszélés. Sokaknak azt sem szükséges megemlíteni, hogy az etikett szerves részét képezi az udvariasság, kedvesség, megnyerő, gáláns és jól nevelt jelleg is.

Ha esetleg a vacsorával akarja levenni a férfi a kedvest a lábáról, akkor is oda kell figyelni pár dologra. Többek között idetartozik, hogy az kinyitja neki az ajtót, lesegíted a kabátját, betolja a széket. Sőt, addig nem illik leülni, amíg a partner helyet nem foglal. Ezek kis dolgok, de a hölgy biztosan észreveszi őket. Emellett lényeges, hogy a a férfi meg tudja hallgatni a partnerét és igenis maximálisan odafigyeljen arra, amit mondd, elmondja a véleményét és tudassa, hogy érdekli az adott téma. Ezek egytől egyig az első randi etikettjébe tartoznak, és ezeket észben kell tartani, ha el akarja csábítani a hölgyet az úriember.