Fejlett klíma

Most már egyszerűen beszerezhetünk bármilyen típust, az igényeinknek megfelelően. A légkondicionáló nem luxus többé és helye van minden háztartásban.

Egyre kisebb fejtörést fog okozni az ára és a fogyasztásukat tekintve, most már igazán energiatakarékos modellek kerülnek ki egy-egy gyártó kezei közül. Viszont rajtunk is sok múlik, hogy mennyire tudunk takarékoskodni a légkondicionáló nyújtotta lehetőségekkel.

Figyeljünk oda, hogy ne maradjon bekapcsolva, amikor elmegyünk otthonról, mert ez könnyedén előfordulhat, mivel nagyon halkan működnek a split klímák. Egy mobil változat azért ennél lényegesen nagyobb zajt csap működés közben, hiszen itt egyetlen darabból áll az egész egység.

Létezik osztott rendszerű mobil klíma is, aminek már megkérdőjelezhető a mobilitása, de az eladások azt mutatják, hogy ez a fajta légkondicionáló is sokaknak elnyerte a tetszését úgy, ahogyan az ablak klíma. A parapetes megoldást szintén sokan kedvelik az olyan helyeken, ahol nincs lehetőség felszerelni a split típust, de ebben az esetben is számolnunk kell a hátrányokkal.