Nem mindig a könnyebbnek tűnő út a helyes. Férfiként is megvannak azok a torna gyakorlatok, amiket érdemes rendszeresen csinálni. A prosztataproblémák, az inkontinencia és a merevedési zavarok sok férfit utolérnek az élete során. Ezt ki lehet védeni vagy legalábbis mindenképp késleltetni lehet az Aviva tanfolyamokkal. Ha már megvan a baj, akkor sem kell teljesen elkeseredni, hiszen inkább arra érdemes törekedni, hogy mentsük, ami még menthető.

A reklámblokkokból csak úgy ömlenek a különféle csodaszerek, amelyek a férfi panaszok enyhítésére szolgálnak. De mi történik akkor, hogyha abbahagyjuk ezeknek a szedését? Nem beszélve a különféle mellékhatásokról, amelyek miatt bizonyos személyek nem is élhetnek az ilyen készítmények szedésével. Az Aviva tornának nincsenek mellékhatásai. Az idegek és az izmok összehangol munkájában segít. Ezt speciális gyakorlatokkal lehet fejleszteni, ami leginkább a harántcsíkolt izmok esetében fejti ki a pozitív hatását.

A sofőrök és az irodai munkát végző személyek napi 8-10 órát is üléssel tölthetnek. Nem kell hozzá szakértőnek lennünk, hogy belássuk, ez milyen rossz hatással van a „dolgozó zónában“ elhelyezkedő szervek és izmok vérellátására. A rossz vérellátás pedig lassú leépülést eredményez. Ebből következik, hogy különösen az ülőmunkát végző férfiak esetében számít kiemelten fontosnak az Aviva gyakorlatok rendszeres elvégzése. Természetesen egy zsúfolt munkaprogram mellett nem biztos, hogy mindenkinek van ideje személyesen ellátogatni a tanfolyamokra.

Viszont néhány alkalom után a gyakorlatok elsajátíthatóak és otthon is elvégezhetőek. A járványhelyzet ideje alatt adott a lehetőség részt venni online tanfolyamokon a weboldalon feltűntetett időpontokban. Másnap nem fog senki görcsösen, izomlázzal ébredni. Sokkal inkább felfrissülve és kiegyensúlyozottan indul majd a napja. A résztvevők beszámolói alapján, a pozitív változás néhány alkalom után már érezhető, a helyes testhasználatnak köszönhetően. A jelentkezés online megoldható és csak néhány percet vesz igénybe.