Aki udvarral és kerttel rendelkezik, bizonyára tudja, hogy milyen sok teendőt kell évről-évre elvégezni, hogy a végeredmény szép és gondozott legyen. A megfelelő fűmag kiválasztása igazán nehéz lehet annak, aki korábban még nem találkozott ezzel a témával. Mindenképpen érdemes lehet olyan növényt választani, ami jól tűri a szárazságot, valamint a változékony időjárást.

A szárazságtűrő fűmag talán hazánk éghajlatát ismerve, az egyik legokosabb választásnak tűnhet. Remekül ellenáll a magas UV sugárzásnak, az intenzív használatnak, illetve az öntözési igénye sem túl nagy. Ilyen paraméterek tudatában már jobban lehet válogatni a fűmag kínálatból. Gyors és dinamikus növekedést garantál, csak a kezdeti időkben szükséges a bőséges öntözés.

A sötétzöld színben pompázó gyep minden bizonnyal a legmuatósabb részét képezheti majd a családi ház udvarának. Gyermekek és felnőttek is előszeretettel fogják csodálni a karbantartott füvet. Amikor már a fűmag és a gondozása meghozta a gyümölcsét, fontos, hogy gyakran legyen nyírva, hiszen ezzel megőrizhető a kívánt sűrűsége.