Keringetö szivattyú

Lehetséges, hogy az Ön otthonában egynél több szivattyú van. Ez általában egy elektromos vagy mechanikus eszköz, ami a vizet mozgatja egyik helyről a másikra. A leggyakoribb háztartási vízpumpa a fűtési rendszerben működő keringető szivattyú. Ez az eszköz csendesen és megbízhatóan működik, az esetek többségében hosszú időn keresztül.

Ha Önnek a meleg víz használatával működtetett fűtéssel rendelkezik, legyen szó akár padlófűtésről, konvektorokról, akár klasszikus radiátorokról, akkor valószínűleg keringető szivattyút használ. Ennek a berendezésnek az a feladata, hogy a kazánból a felfűtött vizet a fűtőtestek felé sugározza, ahol a víz leadja a hőmennyiségét, aztán visszatér a kazánba, hogy újra melegedjen és egy újabb kört tegyen az otthonában.

A meleg vizes rendszerekben a fűtési kapacitás egyenlő az áramlási kapacitással. Amikor a keringető szivattyú működésképtelenné válik, az áramlás leáll, így a hő-ellátás is. Csökkenthetjük a működési hibákat, ha a szivattyút megfelelően karbantartjuk.