Fitoösztrogén

Létezik a természetben előforduló növényi anyag, amelyik a női nemi hormonhoz hasonló szerepet betöltve, kapcsolódik a szervezet ösztrogén receptoraihoz. Számtalan jótékony hatással rendelkezik a fitoösztrogén, többek között hozzájárul a menstruációs ciklus szabályozásához, enyhíti a menopauza kellemetlen tüneteit, a csontritkulás megjelenésének az esélyeit, de a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is nagy szerepe van.

Kapcsolatba hozható több súlyos betegség, közöttük daganatos megbetegedések megelőzésével is, az anyagcsere folyamatokban betöltött szerepe által. A szervezetbe megfelelő mennyiségben, rendszeresen bevitt fitoösztrogén kiváló segítséget jelent elsősorban a 40 évnél idősebb nőknek, ugyanis megelőzhető ezzel a női betegségként számon tartott csontritkulás.

Csak abban az esetben fejti ki jótékony élettani hatását, hogyha rendelkezésre állnak a megfelelő bélbaktériumok, amelyek az inaktív vegyületeket aktív fitoösztrogénné alakítják át. A fitoösztrogén megtalálható élelmiszerekben is, a legnagyobb mennyiségben a szójában és a lenmagban. Ugyanakkor étrend kiegészítőkkel szintén pótolható.

Sok problémát okoz a pajzsmirigy-alulműködés is, fáradtság, kedvetlenség, koncentráló képesség csökkenése stb. Azonban nem kell megijedni, mert lehetséges már a pajzsmirigy hormon természetes pótlása is. Nem szükséges vegyszeres gyógyszerkészítményeket használni, hiszen a wisetreenaturals.hu webáruházban kaphatóak olyan természetes alapanyagú készítmények, amelyeknek szedésével, alkalmazásával a pajzsmirigy-alulműködés kellemetlen tünetei jelentősen enyhíthetőek.

Továbbá, minden információ elolvasható a honlapon a szimptómákról, ami alapján könnyen felismerhető a betegség, illetve azokról a természetes anyagokról is, amelyek segítenek a betegség leküzdésében. Hosszútávon hatékony lehet a pajzsmirigy hormon természetes pótlása a szükséges ásványi anyagokkal, de a pajzsmirigy hormonok termelődését támogató aminosavat, valamint bizonyos növényi hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel.