Egy hangulatos teraszhoz bizony valami „fedő” is kell. Ezek különböző anyagokból készülhet, ennek megfelelően a terasztető árak is roppant változatosak. Az önszerelés nagymértékben csökkentheti a költségeket. Milyen végső árra számíthat a tetőfedésért? Ha az interneten kutat, a terasztető árak között viszonylag nagy különbségeket találhat. Vannak már 100 ezres termékek, a középső árkategória 300 és 800 ezer Forint között mozog és végül vannak olyanok, amelyekért 2 millió Forintot is elkérhetnek, sőt, akár ennél is többet.

Egyedi tervezésű projekt esetén, ami magába foglalja a szakcég általi telepítést, ez akár jóval több is lehet. Ezért nem lehet egységes árat megállapítani. Csak azokat a tényezőket lehet figyelembe venni, amelyek befolyásolják a költségeket és amelyeket a tervezés során előre mérlegelni kell. Az anyag, a méret, szakember vagy „csináld magad” kivitelezés és a funkció mellett, rengeteg körülmény befolyásolja a terasztető árak mértékét.

A polikarbonát terasz oldalfal eltérő kivitelben

A polikarbonát lemezek azok, amelyek számos előnyük miatt, ma már az üveg és az akrilt helyettesítik a különböző alkalmazásokban. Ezek a lemezek különböző minőségben és vastagságban kaphatóak. Az üveghez képest sokkal könnyebbek, mégis tartósak és ellenállnak a törésnek, a repedéseknek. Korábban ezt az anyagot csak kereskedelmi szerkezetekben használták, mivel ezeket a lapokat nagyon drága volt megvásárolni. A tető mellett, a polikarbonát terasz oldalfal is egyre népszerűbb, pedig eddig csak a magas színvonalú éttermekben, kávézókban, társalgókban és irodákban volt látható.

Az előnyök növekvő felismerésével az emberek egyre inkább ezt az anyagot választják. Ez az anyag iránti nagy kereslethez vezetett, így csökkentve a költségeket. Ma már annyira megfizethető, hogy a lakásépítési célok széles körében használják. A polikarbonátot üveg helyett ajtókhoz és ablakokhoz használják. További területek, ahol ezeket a lemezeket a lakóépületekben alkalmazzák, az erkélyek és a polikarbonát terasz oldalfal megoldásaként.