Lakáshitellel könnyebb
Lakáshitellel könnyebb

Ne menjünk a reklámokban hallottak után, amikor banki ügyintézésről van szó! Azokban néhány másodperc alatt elhadarják nagyvonalakban, hogy milyen ajánlat áll az ügyfelek rendelkezésére, de nem esik szó a részletekről. Hogyha nem szeretnénk hoppon maradni a lakáshitel igénylésével kapcsolatban, akkor inkább folyamodjunk szakszerű eszközökhöz!

Mivel nincs mindenkinek végzettsége a pénzügyi ismeretekkel kapcsolatban, ezért elég könnyen belebonyolódhatunk a rengeteg ajánlatba és feltételbe, különösen kacifántos megfogalmazás esetén, ami csak többszöri újra olvasás után válik világossá.

Vannak bizonyos esetek, amikor szándékosan használnak bonyolult megfogalmazást, mivel így a lakáshitelt igénylő ügyfél átsiklik bizonyos feltételek felett, amelyek a későbbiekben a bank hasznára válhatnak.

Ezért fontos minden alkalommal pontról pontra átolvasni mindent, mielőtt bármit is aláírunk. Még akkor is szükség van erre, hogyha a banki alkalmazott részletesen felvázolta a szerződésben szereplő pontokat. A több évtizedes futamidővel rendelkező lakáshitel esetben nem lehetünk felületesek.