Guru Rinpocse
Guru Rinpocse

Újra Magyarországra látogat Beru Khjence Rinpocse, a tibeti buddhizmus Karma Kagyü vonalának egyik vezető lámája. A Rinpocse itt tartózkodása alatt lesz egy három napos tanítás is, amire szeptember 20-22 között kerül sor a Fonó Budai Zeneházban. Az 1947-ben, Közép- Tibetben született Drongszár Khjence Csökji Vangpo-t hivatalosan is Palpung Beru Khyentse inkarnációjává nyilvánították, aki élete során a humanitárius tevékenységek mellett sokat áldoz az emberek tanítására is.

Az évek során több mint húszezren vettek nála menedéket és váltak buddhistává, és további százezrek kértek tőle áldást, dharma tanításokat és meghatalmazásokat. Iskolákat, kórházakat alapított Tibetben és az indiai mainpati menekülttábor sorsát is szívén viseli. Segítségével mára egészségesebb és iskolázottabb emberek élnek Mainpatban és az életkörülményeik is sokkal elfogadhatóbbak. Több kagyü dharma központot alapított szerte a világon, többek között 2007-ben Magyarországon is. Szeptemberben a sokadik látogatását teszi hazánkban és egy három napos programon vehetnek részt az érdeklődők. Péntek délután a Guru Rinpocse beavatással veszi kezdetét a szertartás, majd szombaton Fehér Mandzsusri tanításra, majd beavatásra kerül sor.

A program zárónapján, vasárnap Dordzse Szempa tanításon és beavatáson vehetnek részt a jelenlévők. A napijegy 5000 Ft, míg a háromnapos belépő 12.000 Ft, természetesen 14 év alatti gyermekeknek ingyenes. A jegyek a helyszínen is megvásárolhatóak a programok előtt vagy akár megrendelhetőek az info[kukac]dargye.hu email címen.