Az amatőr vagy mester ékszerkészítőknek feltétlenül kell egy olyan beszerzési hely, ahonnan megvásárolhatják az ékszereikhez szükséges alapanyagokat. Az asvanybolt.hu webáruházban még a különleges azurit-malachit is megtalálható.

Mivel ez általában nem olcsó vétel, ezért nagyon fontos az is, hogy az ásvány eredeti legyen. Felmerülhet a kérdés bennünk, miszerint lehet-e a köveket úgy hamisítani, hogy a másolatok összetéveszthetőek legyenek az eredetiekkel?

Bár igaz, hogy a páratlan külső jegyekkel rendelkező azurit-malachit utánzatok egyszerűen azonosíthatóak, bizony ezt a követ kék műgyantából és zöld malachit darabokból próbálták előállítani. Az tény, hogy nem nagy sikerrel, mivel ilyen rendkívülit csak a természet képes alkotni.

A minden tekintetben ritka azurit-malachit tulajdonképpen két ásványból alakul ki, amit úgy is neveznek, hogy ásvány testvér, mivel keletkezésük idején a két kő egymás mellett képződik. Nincs két egyforma belőle, ezért is annyira értékes és egyedi. A feldolgozása során is óvatosan kell eljárni vele.