Infraszauna

Hétvégén sokan szeretnek egy kicsit relaxálni, pihenni, és itt nem az alvásra és az otthoni, tévé előtti nyugizásra kell gondolni, hanem az olyan tevékenységekre, amelyek feltöltik az embert. A test revitalizálásában az infraszauna segíthet, amelyik számtalan előnyével igenis jó hatással van a szervezetre.

Ennek talán az egyik leginkább kiváló tulajdonsága, hogy kedvezőbb hőmérsékletet garantál. A titok abban rejlik, hogy a finn szaunával ellentétben, az infraszauna kabinjának az alkalmazása sokkal kellemesebb érzést nyújt, hiszen itt alacsonyabb, 40-60 fokos hőmérsékleten fejti ki ez az ideális hatását.

A hagyományos szauna a hő közvetlen formájával dolgozik, jóval magasabb hőmérsékleteken. Ez pedig azt jelenti, hogy a kellék a meleg levegőt vagy gőzt keringeti és a bőrre közvetlenül hat. Az infraszauna használatakor ezzel ellentétben a bőr és a bőr alatti szövetek nincsenek túlzottan magas hőhatásnak kitéve. Ezáltal a normális test hőmérséklethez sokkal közelebb álló hő belülről kifelé gyakorol nyomást.