Elektromos bojler
Elektromos bojler

Minden lakásban fontos a meleg víz. Ezt használjuk zuhanyzáshoz és mosogatáshoz is. Az előállítása több módszerrel oldható meg. Az elektromos bojler használata az egyik leggyakrabban alkalmazott eljárás erre a célra.

Nemcsak azért, mert ez az egyik legegyszerűbb módszer, hanem azért is, mert gazdasági szempontból igen előnyös. Egy modern elektromos bojler már kimondottan energiatakarékos. Kiváló hőszigetelésének köszönhetően, sokáig melegen tartja a vizet, így naponta csak pár órát kell működtetni ahhoz, hogy egész nap legyen meleg víz a lakásban.

Elektromos bojler vásárláskor fontos eldönteni, hogy mekkora víztartállyal rendelkező berendezést szeretnénk. Fölösleges túl nagyméretűt választani, amit nem használunk ki, hiszen csak feleslegesen fogyasztaná az energiát.

Ugyanakkor az sem szerencsés, ha túl kicsi elektromos bojlert veszünk, mert akkor nem jut az egész családnak meleg víz a fürdéshez. Tudnunk kell tehát, hogy naponta körülbelül mennyi meleg vizet használunk. Ez függ attól, hogy hány tagú a család és a zuhanyzást vagy a fürdést részesítik előnybe.