A wc papír fontos termék
A wc papír fontos termék

Az 1850-es években megjelent egy olyan termék, amelyet az akkori újságcikkek hatalmas és egyedülálló felfedezésként próbáltak beállítani az érdeklődők számára. A gyártó Joseph C. Gayetty volt és a termék a wc papír. Akkoriban még úgy nevezték ezt a terméket, hogy Gayetty’s Medicated Paper, amely még nem tekercsben, hanem csomagos kiszerelésben volt kapható, melyek lapokból álltak, melyeken szerepel a termő neve mint felirat.

Ez az új termék aztán hamar felkerült az akkori boltok polcaira, egy olyan kijelentéssel mellékelve, miszerint gyógyítja és meg is előzi az aranyér kialakulását, ami természetesen egyáltalán nem volt alátámasztva tudományosan, ezért el is kezdték támadni azzal a gyártót, hogy teljesen kihasználja az emberek hiszékenységét.

Az akkori wc papír használatát sokan nem tartották igazán mérvadónak, hiszen minek is, amennyiben kéznél volt az azelőtt napi újság. Tovább haladva az időben, az 1890-es években, mikor megjelent a tekercses papír, az már nagyobb elismerésnek örvendett és elindult a termék a maga rendhagyó módján a mai nagy sikere felé.