klima
Klíma

Idővel a légkondicionálók egyre okosabbá és funkcionálisabbá váltak. Nem lennénk meglepve, ha néhány év múlva megtanulnák, hogyan kell kávét készíteni és önállóan felébreszteni a tulajdonosaikat.

Egyelőre ez messze van, de néhány klíma már büszkélkedik számos nagyon szokatlan és hasznos funkcióval. Az egyik ilyen a turbó üzemmód. Ez a funkció felgyorsítja a levegő hűtését a szobában. Különösen hasznos akkor, ha a helyiséget nem hűtöttük le előzetesen és erre hirtelen szükségünk lenne.

A “Turbo mód” 10-20% -kal növeli a klíma teljesítményét. Ebben az üzemmódban az osztott rendszernek nem szabad félórától tovább működnie. Ellenkező esetben a klíma meghibásodik. Másik ilyen az „I Feel” funkció. Ezt a működési módot akkor használjuk, ha a helyiségben egy bizonyos helyen több ember tartózkodik.

Az I Feel használatakor a klíma megméri és fenntartja a hőmérsékletet azon a helyen, ahol a távirányító található. Az I Feel használatakor ne feledje, hogy a beltéri egység közelében lévő hőmérséklet sokkal alacsonyabb lesz, mint a távirányítón beállított fok.