Habár manapság már nem sokan teszik le a voksukat a régi tervezésű eszközök mellett, még mindig megtalálhatóak a piacon. A konvektor árak feltehetően ennek a kevesebb igénynek köszönhetően alakulnak ilyen kedvezően.

Természetesen ahhoz, hogy dönteni tudjunk, elsődlegesen meg kell győződnünk arról, hogy a fűtéskorszerűsítés vagy a házban található konvektorok lecserélése a kedvezőbb számunkra. Egy kisebb kutatás alatt azt láthatjuk, hogy egy magas minőségű konvektor ára 90 000 Forint körül indul és egészen 110 000-ig felmehet. Nagyjából arra kell számítanunk, hogy minden szobába egyet-egyet kell vennünk, így általánosságban legalább 4 db konvektorral kalkulálunk. Azonban az új fűtési rendszer kiépítésének kérdésekor azt tapasztalhatjuk, hogy csak a kondenzációs kazán ára jócskán meghaladja ezt az összeget.

Aki pedig sokallja még a fent említett konvektor árakat is, annak muszáj egy pillantást vetnie az elektromos példányokra. Ezek ugyanis legalább fele annyiba kerülnek, viszont ugyanolyan hatékony fűtési élményt nyújtanak.