Ha megfelelően karbantartjuk a gépeket, akkor azok meghálálják! Így van ez a láncfűrészek esetében is, ahol a lánc megfelelő kenőanyag ellátásával jelentősen megnövelhetjük a munkaeszköz élettartamát. Leginkább a kopások elkerülése végett, de a hatékony vágás érdekében is szükség van erre a műveletre.

Tehát nemcsak a fűrész karbantartása, de a megfelelően elvégzett munka érdekében is a kenőanyag rendszeres használata javasolt. Természetesen nem mindegy miként csináljuk és az sem, hogy mivel. Nagyon fontos, hogy ne kezdjünk el például használt motorolajat használni erre a célra, mert többet fogunk ártani, mint használni!

Az apró szennyeződésektől az olajszivattyú is tönkremehet. A megfelelő fűrészlánc kenőanyag sűrűségéről és tapadóképességéről ismerhető fel, nem fröcsög szanaszét munka közben, hanem biztosítja a lánc ideális munkáját. Kínálatunkban pontosan ilyen termékeket kínálunk. Mivel ebben az esetben is a szerszámgép megóvása a fő szempont, a gyártó pontos használati utasításait érdemes követni minden esetben.