Fehér tea
Fehér tea

A Latin negyed webáruház számtalan olyan különlegességgel kedveskedik a vásárlóknak, amiket máshol igen nehéz lenne beszerezni. Az egyedi édességek és a kézműves csokoládék mellett, valódi kuriózumnak számít néhány tea is, ami az internetes áruház kínálatában helyet kapott.

A fekete és a zöld fajták mindenki számára ismerősek és valószínűleg sokan naponta fogyasztják is valamelyiket. De a sárga és a fehér teák már elég kevés ember számára ismertek ezen a vidéken.

Ez utóbbi hosszú évszázadokig még Ázsiában is nagy ritkaságnak számított és csak a császárok kiváltsága volt a fogyasztása. Úgy tartották, hogy a fehér tea halhatatlanná teszi a fogyasztóját. Mind a mai napig kézzel gyűjtik be a készítéséhez szükséges növényi részeket és különleges eljárással szárítják, fonnyasztják azokat.

A fehér tea a cserje fiatal rügyeiből és az első levélkékből készül. Évente csak 2 nap szedhető, ezért igen nagy ritkaságnak számít mind a mai napig. Nagy becsben tartják azt a kevés alapanyagot, amihez hozzájutnak az ültetvényeken, ezért nehéz hozzájutni.