Archive for the ‘Étel-Ital’ Category

Rosé bor komplexusok nélkül

Rosé bor

A rózsaszínű borok nemrég, olyan 20 éve lettek felkapottak. Nem azért, mert a rosé bor annyival másabb ízt lenne képes adni a kóstolóknak, mint a többi, hanem inkább, mint kuriózum került elő a régi borkészítési trükkök közül.

Ugyanúgy lehet a rosé bor édes és száraz, ugyanakkor palackozott vagy egyénileg elkészített is. A hölgyek kiváltképpen kedvelik, leginkább a színe miatt, de a férfiak sem vetik meg az igazán jóízű rosét. Azért leginkább nőknek választják ajándékként az ilyen bort, mint férfiaknak. Azonban, ahogyan kezdenek elmosódni a nemek közti sztereotípiák, úgy kezd elillanni a roséval szembeni macsó ellenérzés is. Read the rest of this entry »

A minőségi borok egyszerű beszerzése

Minőségi borok

Az üzletekben sokfajta italt lehet találni, azonban érdemes lehet a minőségi termékeket fogyasztani, mivel ezek sokkal ízletesebbek és jobbak lehetnek. Több olyan borászat is van, ahol csak minőségi borok kaphatóak, ezért, ha valaki szeretne finom italokat inni, az mindenképpen látogasson el ezekre a helyekre!

Értelemszerűen ezek a borok drágábbak lesznek, azonban a minőséget meg kell fizetni. Akik nem kedvelik, azok természetesen nem fognak innen italokat vásárolni, viszont másoknak a minőségi borok sokat jelentenek. Read the rest of this entry »

Finom és tápláló vegetáriánus ételek

Tápláló vegetáriánus ételek

A vegetáriánus étrend igen népszerű már a nyugati civilizáció népeinek körében is. Infók a vegetáriánus étrendről és táplálkozásról megtalálhatók számos weboldalon, mivel sok új követője van ennek az étrendnek.

Egyrészt az állatvédelem mellett szól, másrészt sokan úgy vélik, hogy a hús más, egészségesebb fehérjével is pótolható. Fontos tudni, hogy a vegetáriánus táplálkozás nem azonos a vegánnal. A vegetáriánus fogyaszt állati eredetű eledeleket is, mint például a tojás, tej, sőt, sokan halat is, azonban a vegán kizárólag a növényi eredetű táplálékokra korlátozódik. Read the rest of this entry »

A Jázmin rizs különlegessége és jelentősége

Jázmin rizs

A rizs nemcsak Ázsiában fontos alapélelmiszer, hanem hazánkban is. Segítségével változatossá tehetjük az étrendünket, ugyanakkor fontos tápanyagokhoz is hozzájuthatunk. A különleges Jázmin rizs is egyre kedveltebb hazánkban.

Ezt a típust könnyen megkülönböztethetjük a hagyományos rizstől, hiszen a szemek jóval hosszabbak. Főzés közben pedig különleges, kellemes illatot áraszt magából, innen az elnevezése is. A Jázmin rizs kiváló köretek készítéséhez, hiszen a főzés során a szemek nem tapadnak össze. Read the rest of this entry »

Az ágyas pálinka szívmelengető íze

Ágyas pálinka

A rendszerváltás után, ismét teret nyert a magyar pálinkakészítés kultúrája. Ezzel együtt előtérbe helyeződtek olyan régi receptek is, mint az ágyas pálinka egyedi módon történő érlelése.

Az italt legjobban az intenzívebb gyümölcsös íz jellemzi, ami áthatóan érződik a fogyasztásakor és a színe is sokkal erőteljesebb. Ezeket a jellemzőit az úgynevezett gyümölcságynak köszönheti, amit érett vagy aszalt gyümölcsből készítenek és az érlelés során ebből szabadulnak fel a különböző ízek, aromák. Read the rest of this entry »

Milyen a jó szőlőmagolaj?

A szőlőmagolaj is fontos

Csak kevesen tudják, de bizonyos olajok rendkívül nagy segítséget jelenthetnek az egészségmegőrzésben. Az olívaolaj mellett a szőlőmagolaj is fontos része lehet az egészséges életvitelnek.

Ennek magas E-vitamin tartalma van, illetve az antioxidáns, szabadgyök megkötő hatása is ismert, ami közel hússzor jobb, mint a C-vitaminnak, és szinte ötvenszer nagyobb, mint a már említett vitaminnak. Talán egyik legfőbb pozitívuma, hogy képes megvédeni az érrendszert a meszesedéstől és erősíti a vérereket, hajszálereket. Read the rest of this entry »

A fehér tea titka

Fehér tea

Fehér tea

A Latin negyed webáruház számtalan olyan különlegességgel kedveskedik a vásárlóknak, amiket máshol igen nehéz lenne beszerezni. Az egyedi édességek és a kézműves csokoládék mellett, valódi kuriózumnak számít néhány tea is, ami az internetes áruház kínálatában helyet kapott.

A fekete és a zöld fajták mindenki számára ismerősek és valószínűleg sokan naponta fogyasztják is valamelyiket. De a sárga és a fehér teák már elég kevés ember számára ismertek ezen a vidéken. Read the rest of this entry »

A Pármai sonka egyedi íze

Pármai sonka

Pármai sonka

Aki igazán szereti az ínyenc falatokat, az bizonyára a sonkák terén már számos típust megkóstolt. Akármilyen alkalomról is legyen szó, ez a fenséges étel nem hiányozhat az asztalról.

A Pármai sonka nagyon különleges falatnak számít, mivel csakis Párma régiójában készült, szabályozott feltételek szerint állították elé. A régió éghajlatának köszönhetően, jellegzetes íz-világ kíséri ezt a sonkatípust, így aki valódi különlegességre vágyik ezen a téren, annak a Pármai sonka remek választást jelent. Read the rest of this entry »

A keverhető fehérborok

Jó ízűek a fehérborok

Jó ízűek a fehérborok

Édes, száraz, félszáraz és savanyú, ezek mindegyike lehet egy bornak a jellemzője. A színt tekintve is lehetnek vörös vagy éppen fehérborok, amelyeket szeretnénk megkóstolni. Vannak, akik szakértelemmel kezelik az italokat és azoknak a fogyasztását is, amíg mások csak kedvtelésből isszák. Read the rest of this entry »

A konyak kezdete

A konyak története

A konyak története

A Franciaország nyugati részén elterülő Charente régió már a római időkben is híres volt a szőlőjéről. Itt született meg elsőként a konyak elődje.

Az Atlanti óceánhoz közel fekvő terület nagyon jó természeti adottságokkal rendelkezett a szőlőtermesztéshez. Az itt húzódó folyóknak hála, jó lehetőség adódott a szállításra és kereskedelemre. Maga a szőlő termesztése valamikor a 10. század végén, a 11. század elején indult meg nagyobb mértékben. Read the rest of this entry »

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás